Nieuws

Deze tank wordt steeds populairder: de Combi IBC met 400 liter Diesel en 50 liter Ad Blue.


Bovengrondse brandstoftank.

Wijziging (her)classificatie bovengrondse dubbelwandige tanks volgens BRL-K903.

Volgens de KIWA regelgeving is het verplicht bovengrondse tanks van 15 jaar of ouder te herkeuren.

De tank met een 100% inwendige coating kent een keuringstermijn van 20 jaar.

Bovenstaande is uitsluitend van toepassing op dubbelwandige KIWA-gekeurde tanks voorzien van lekdetectiesysteem conform BRL K903/08.


Voor het verkrijgen van een Kiwa-certificaat is het van belang dat de tank onder Kiwa-eisen geproduceerd is én geïnstalleerd wordt.

Indien u uw nieuwe brandstoftank bij ons besteld zorgen wij er voor dat dit aan de wettelijke eisen voldoet.
De tank en de afleverinstallatie moeten namelijk voorzien zijn van zowel een tankcertificaat als een installatiecertificaat.


Welke brandstoftank is het meest geschikt voor uw bedrijf? Wij geven u graag een goed en volledig advies. Wij hebben de tank met toebehoren voor u op een rijtje gezet. Klik hier.

Ook kunt u een voorbeeld bekijken van een grote brandstoftank die voorzien is van een verzinkte tanktrap en een tank die af fabriek gemonteerd is met een aanrijdbeveiliging.

Tevens regelen wij voor u dat uw oude tank gereinigd en afgevoerd wordt. Dit reinigen en afvoeren moet door een gecertificeerd bedrijf gebeuren. Uiteraard ontvangt u hiervoor een certificaat. Na het reinigen van een tank ontvangt u het certificaat BRL-K 905 en voor het afvoeren het certificaat BRL-K 902.


Mobiele brandstoftanks
De regelgeving betreffende vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg zijn aangescherpt.

Per 1 januari 2014 mogen ongekeurde mobiele tanks niet meer gebruikt worden voor vervoer van diesel over de weg.

Voor vervoer van diesel over de weg adviseren wij de TruckMaster 420. Deze heeft standaard de ADR keur. U moet dan wel rekening houden met de keuringstermijnen en voorschriften. TruckMasters zijn er in 420 liter en 900 liter. Lees meer hierover bij producten / brandstoftanks.